Logo Le Lys Bleu Gîte de Caractère Le Lys Bleu Het vakantiehuis

Ruim, elegant, uitgebreid Uitrusting

De kenmerken van Gîte Le Lys Bleu samengevat

 • 2 suites met dubbel bed voor 2 personen met eigen badkamer; één van de twee suites met extra éénpersoonskamer voor 1 persoon
 • 2 slaapkamers met een tweepersoonsbed
 • 2 andere badkamers met douche/bad
 • tot 9 personen
 • huiskamer
 • keuken
 • eetzaal
 • Houtkachel, open haard en centrale verwarming
 • Uitzicht op het terras op de 1e verdieping met uitzicht op het westen
 • Beschermde romantische binnenplaats met groot paviljoen en zitplaatsen voor 9-10 personen
 • 450m² sier- en moestuin

Kamers De tweepersoonskamers

De "Chambre Romantique" (kamer 2)

De "Chambre Romantique" (kamer 2) bevindt zich ook op de hoofdverdieping van de villa en biedt accommodatie voor maximaal twee personen. De "Chambre Romantique" is gelegen aan de achterzijde van de villa en biedt uitzicht op de prachtig beplante binnenplaats en de daken van het oude Limbourg.

De inrichting is in landhuisstijl.

De Mezzanine

In combinatie met de "Chambre Lys Bleu" en de "Chambre Romantique" kan een mezzanine met name gebruikt worden als uitgebreide leefruimte voor de gasten van de Chambres. Het biedt de gasten in de Chambres ook een enorm royale hoeveelheid ruimte, zodat u ook het kamercomfort, vergelijkbaar met een suite, tot uw beschikking heeft.

Het biedt een ideale gelegenheid om samen te zijn, alleen of in een groep, onder het genot van een kopje koffie of een glas wijn. De veelzijdige zitplaatsen maken het niet alleen mogelijk om op halve hoogte aan de bistrotafel met een open teakhouten structuur te zitten, maar ook om jonge gasten nonchalant op lederen poefs te laten zitten. In een comfortabele ligstoel kan men wegdromen naar de zonsondergang. De glazen schrijftafel van de Japanse ontwerper Lam Lee, die verschillende internationale prijzen heeft gewonnen, is een uitnodiging voor een gereflecteerde, intellectueel creatieve workout. De mezzanine maakt indruk met zijn originele vakwerkconstructie, die stilistisch is verwerkt in de inrichting. Op een bijzondere manier is de mezzanine geschikt om te genieten van de rust van het huis en de omgeving.

Deze extra lounge, die door alle gasten gebruikt kan worden, is ruim en interessant verhoogd en biedt de mogelijkheid om in een aangename sfeer met elkaar te praten, tv te kijken, spelletjes te doen met kinderen of gewoon een boek te lezen. Het dient als tweede loungeruimte naast het lagere niveau, dus het is ook moeiteloos om aparte sociale activiteiten in het huis te creëren.

De mezzanine biedt uitzicht op de prachtig aangelegde binnenplaats via een panoramisch terras, dat ook geschikt is om op te zitten, of een prachtig, wijde uitzicht over een deel van Limbourg en de daarachter liggende Waalse en Pays de Herve-landschap. Een glas wijn voor twee of drie personen naar het westen en de avondzon zal een onvergetelijk moment zijn.

De "Chambre Lys bleu" (kamer 3)

De "Chambre Lys bleu" (kamer 3) bevindt zich ook op de Beletage. Het biedt accommodatie voor twee personen. Deze tweepersoonskamer is ook op een absoluut rustige locatie aan de achterkant van de villa. Van hieruit kunt u genieten van een even romantisch uitzicht op de prachtige binnenplaats als op de daken van het oude Limbourg.

Naast de lattenkasten biedt een intern verlichte kast de gasten voldoende kastruimte.

De badkamer grenst aan de twee chambres en wordt gedeeld door de gasten van de chambres. Klein maar elegant, het biedt het nodige comfort met zijn douche-bad, lavabo en WC.

Gebouw Koken & Wonen

De ontvangsthal

Vanaf de historische Place St. Georges, die door zijn bijzondere ligging en schoonheid het recht heeft zich op een bijzondere manier beschermd te voelen door de Belgische Monumentenzorg, komt men op nummer 54 een van de mooiste panden van de Place St. Georges binnen. Als men door het portaal binnen treedt, opent zich een hoge entreehal omgeven door stucwerkbogen. De oude, blauwe hardsteen vloer, die de eeuwen weerspiegelen en die in een schaakpatroon zijn gelegd, leiden door de entreehal naar de binnentuin. Aan de linkerkant, in de entreehal, bevindt zich een antieke, maar functionele, mooie palen (tegelkachel), gerestaureerd door de beroemde en getalenteerde François Didier-Claudel. De tweelingzus van deze unieke poêles bevindt zich in de Franse ambassade in New York City (USA).

Tegenover staat een imposante prachtige spiegel die het mogelijk maakt de eigen persoon te zien, desnoods samen met de familie ernaast. Tegelijkertijd opent het spiegelbeeld een blik door de gefacetteerde schuifdeur van de woonkamer naar de eetkamer. Omgekeerd kan men vanaf de eettafel al zien wie de villa binnenkomt in de grote spiegel van de entreehal. De entreehal wordt verlicht door een twaalf-armige art-deco lamp. Daarnaast werpt een unieke, originele Art Deco schijnwerper zijn delicate licht in de entreehal door middel van een in vlinderornamenten geslepen glas.

De houten ronde trap kondigt de Franse flair en de romantisch-pittoreske architectuur aan die de hele villa doorkruist.

De woonkamer

Een woonkamer met uitzicht op Place St. Georges is versierd met een open marmeren schouw. Voor deze open haard biedt een witleren zittinglandschap aangenaam zitcomfort. Een glazen tafelcombinatie van de internationaal gerenommeerde ontwerper Peter Ghyczy fascineert het oog, terwijl hij comfortabel zit bij de zwart-wit gedecoreerde marmeren schouw in deze uiterst elegante woonomgeving. Peter Ghyczy behoort tot de lijn van ontwerpers die samen met Henry van de Velde, Marcel Breuer, Hans Gugelot en Peter Maly een belangrijke invloed hebben gehad op het Duitse design. Hoogwaardige ruwe zijden gordijnen geven de woonkamer een weelderige, luxueuze textuur. De parketvloer in zijn klassieke eikenhoutlook en de prachtige kroonluchter aan het hoge stucwerk plafond ontspannen het typische kamergevoel van een plattelandsvilla. De dimbare apparatuur van de kroonluchter maakt verlichting mogelijk in het spectrum van heldere ruimteverlichting tot gezellige achtergrondverlichting met een open haard.

Een bijzonder detail is de originele Parijse art-deco lamp, die overeenkomt met het art-deco schilderij van een romantisch imposante dame die de sfeer van de gîte observeert.

De woonkamer is toegankelijk via de facetgeslepen glazen schuifdeur vanuit de eetkamer. Verdere toegang tot de woonkamer is mogelijk, direct vanuit de entreehal van de villa, via een drie-paneel gefacetgeslepen glazen deur die de ruimte transparant en discreet opent.

Een hoogwaardige LCD-televisie in groot formaat in combinatie met een geluidssysteem van Bose zorgt voor een geweldig bioscoopgevoel.

De eetkamer

De eetkamer met zijn grote ovale, zeer goed verlichte tafel en zijn aangename houten gevoel en stijlvolle lichte lederen stoelen voor 10 personen nodigt uit tot gezellig samenzijn tijdens de maaltijden of zelfs tussendoor.

Daarnaast biedt de openheid van de eetkamer naar de keuken en de binnenplaats een royaal gevoel van ruimte, wat nog wordt versterkt door de mogelijke uitbreiding van de eetkamer naar de woonkamer. De eetkamer en de woonkamer kunnen naar wens worden gescheiden door een schuifdeur met kistramen, zodat ook de privé-routines in beide kamers onafhankelijk van elkaar kunnen worden gerangschikt.

Vanuit de eetkamer is een klein gastentoilet extra toegankelijk via een gang. Dit gastentoilet is een prachtig art nouveau-meubilair met Franse flair.

De keuken

De keuken van het huis laat niets te wensen over. Comfortabele keukenapparatuur, een hoogwaardige, luxe keukeninrichting met voldoende koelruimte en verdere opbergkasten nodigen uit tot zelfvoorziening met regionale producten die in de omgeving verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld uit de markt in Verviers. Het beste keukengerei in de vorm van hoogwaardige potten en pannen moedigen de kookliefhebber aan om voor vrienden en familie te zorgen. De creatieve keukenhulp geniet daarbij van het inspirerende uitzicht op de romantische binnenplaats. Verse kruiden, groenten en ander fruit uit de tuin kunnen in het seizoen worden geoogst in de eigen tuin door gasten die het leuk vinden.
Wie van het ontbijt wil genieten op het eigen, overdekte, tegen de wind beschermde, met bloemen gevulde binnenterras, dat van buitenaf niet te zien is, kan het binnenterras van het vakantiehuis direct vanuit de keuken betreden. Dit ontbijtterras en de aangrenzende binnenplaats zijn direct toegankelijk via drie deuren vanuit de villa.

De keuken heeft direct toegang tot de eetkamer.

Faciliteiten voor buitenshuis Terras, binnenplaats & tuin

Het terras met binnenplaats

De binnenplaats, die via drie glazen deuren te bereiken is, is bijzonder aantrekkelijk. Een glazen dak maakt het mogelijk om, indien nodig direct bij het huis, ook het plezier van de diverse beplante binnenplaats te beschermen tegen regen. Naast een verscheidenheid aan rozen gedijen hier ook rode en witte mediterrane camelia's in het late voorjaar en kunnen ze zelfs de winter in de Ardennen overleven door de beschutte ligging van de binnenplaats. Achteraan de binnenplaats biedt een glazen tafel voldoende plaats voor 10 personen. Ook hier kunt u beschut tegen de wind zitten en genieten van de natuurstenen muren die aan de binnenplaats grenzen, die typisch zijn voor de regio en bedekt zijn met klimrozen. Een paviljoen met bronskleurig transparant glas beschermt u tegen direct zonlicht of regendruppels, zodat u de hele ochtend in alle rust kunt ontbijten. Het paviljoen biedt ook de aangename sfeer om 's avonds buiten te zitten. De hele geplaveide binnenplaats wordt in de avonduren verlicht door discrete wandlampen.

Daarnaast leidt een achterdeur op de binnenplaats naar de Ruelle Sur Les Remparts. Hier ontmoeten de buren elkaar in de avonduren voor een praatje, eventueel met een glas wijn in de hand, om het nieuws van de dag uit te wisselen. Vanwege het bijzondere karakter van de Ruelle Sur Les Remparts, die veel bezoekers aan de Franse regio Aix en Provence doet denken, wordt de achterste binnenplaatsdeur "La Porte Aix en Provence" genoemd.

Het ontbijtterras

De Place St Georges is de sociale en centrale ontmoetingsplaats van alle Limbourgois. Traditioneel zitten de inwoners van Limbourg tijdens de warme zomermaanden voor hun huis. Al generaties lang wonen gezinnen samen rond dit unieke plein. De Weser-kiezels geven hem zijn felle kleuren. Geen enkel huis op de Place St. Georges is minder dan 100 jaar oud, sommigen zijn zelfs enkele honderden jaren oud. Zo werd de Ambassade du Pays de Rode al in 1572 gebouwd. Het is dus een bijzondere sociale ervaring om te ontbijten op het ontbijtterras van de Gîte Le Lys Bleu. Kort na negen uur straalt de ochtendzon over de dakranden van de tegenoverliggende huizen en verwarmt het ontbijtterras tot het middaguur. Bovenaan liggend aan de Place St. Georges, kunt u het hele plein overzien, dat aan het eind overgaat in de oude stadsmuren van de historische vesting.

De tuin

Een heel bijzondere ervaring biedt de 450m² grote groenten- en fruittuin van de Gîte Le Lys Bleu. Daar kunnen de gasten dromen op de ligstoelen onder de appelbloesems en luisteren naar het uurwerk van de klokken, terwijl ze naar de verre toren van de Eglise Saint Georges kijken. De tuin is de hele dag zonnig.

Het biedt alle soorten van tuinplezier. In de moestuin staan de courgettes naast de aubergines. Rode en witte koolrabi pronken met hun smakelijke knollen naast radijsjes en doordringende radijsjes. Slangenkomkommers en prei groeien gelukkig naast elkaar. Hier mag de keuken-slimme gast zichzelf helpen aan de eigen biologische zuivere groenten.

Naast de moestuin staat een kippenhok waar onze eigen, leg-vriendelijke, Italiaanse, temperamentvolle Padovaanse kippen zijn ondergebracht. Ook hier kunnen de gasten zichzelf bedienen aan de gezonde, leg-warme eieren.

Een aantrekkelijke kas biedt ideale teeltomstandigheden voor verschillende tomatenrassen en kruidachtige planten.

Wie zich wil tegoed doen aan de vruchten van de tuin vindt er lekkere bessen: rood, rosé en zwart. Verschillende soorten appels beginnen te blinken in de nazomer en wachten op de plukhand van de gast. Kweeperen, pruimen en frambozen zijn ook niet te vergeten in dit kleine paradijs.

Het hele jaar door sieren diverse hoge klimrozen de randen van de tuin.

Wie de hele tuin in westelijke richting doorkruist, nadat hij al van het ene of het andere fruit heeft genoten, bereikt via een kleine trap door een rozenboog een uniek panoramisch terras. Er is een oude houten bank met uitzicht op de zonsondergang in het westen. Aan de rugzijde van de houten bank staan wijnstokken met lekkere druiven. Ze omsluiten de rand van het terras. Hier vindt de gast, op het laatst van de avond, de diepe vervulling van zijn vurig verlangen naar romantiek. Als ze na zonsondergang terugkeren naar het huis, kunnen ze vanaf het veel hoger gelegen balkon van de tussenverdieping nog wat langer naar de zonsondergang kijken.

Le Lys Bleu Virtueel bezoek

Beleef Gîte Le Lys Bleu van dichtbij in onze interactieve panoramische rondleiding door het huis.