Logo Le Lys Bleu Gîte de Caractère Le Lys Bleu

Quatre épis

Gîte citadin - quatre épis

Geniet van een onvergetelijk, ontspannend maar gevarieerd weekend of zelfs een weekje in het hart van de Ville historique Limbourg.

Onze Gîte citadin, bekroond met vier "Épis" door de Waalse Dienst voor Toerisme, biedt maximaal comfort en gezelligheid met familie of vrienden op drie verdiepingen.

Wat is Gîte de Caractère Le Lys Bleu

"Le Lys Bleu" - Gîte de Caractère is een heel bijzonder vakantiehuis in het centrum van de historische oude stad van de grote gemeente Limbourg.

Het gehele huis wordt aangeboden als vakantiehuis met de mogelijkheid om in totaal negen personen te huisvesten. De woon- en slaapkamers van het vakantiehuis zijn absoluut rustig, ruim en comfortabel. Naast de romantische, mooi beplante binnenplaats met ontbijtterras heeft het vakantiehuis ook een grote tuin waar de vakantiegasten tijd kunnen doorbrengen. Er zijn ligstoelen beschikbaar. Er is ook een panoramisch terras met een fenomenaal uitzicht over Wallonië, waar de gasten in stilte een glas wijn kunnen drinken als de zon ondergaat in het westen.

Gastenverblijf van de Ambassade du Pays de Rode à Limbourg

Het vakantiehuis "Le Lys BLeu" functioneert ook als gastenverblijf van de Ambassade du Pays de Rode à Limbourg.


"De blauwe lelie" Het concept

De blauwe lelie

Het vakantiehuis "De blauwe lelie" is thematisch georiënteerd op de romantiek. Deze thema's van de romantiek en vooral van het symbool van de blauwe bloem zijn: De verbinding tussen mens en natuur, de mens op trektocht zijnde en het vurige verlangen van de mens naar het onbereikbare en oneindige.
Daarbij is in de inrichting van het pand aandacht besteed aan het bijzondere karakter van de romantische, maar ook klassiek georiënteerde stijl met betrekking tot het interieur. De ligging van de Gîte in het centrum van de Ville historique de Limbourg op de Place Saint Georges kenmerkt ook zijn bijzondere karakter. Als gasthuis van de Ambassade weerspiegelt het niet alleen het historische belang van Limbourg als voormalige hoofdstad van het hertogdom. De ligging in de natuurlijke omgeving van de Ardennen, de Hoge Venen en in het bijzonder het hertogelijke woud, toont ook aan hoezeer het vakantiehuis gehecht is aan het thema van de romantiek. Mens op trektocht zijnde.
De vakantiebestemming " Le Lys Bleu " - Gîte de Caractère biedt dus, naast het genot van het huis als zodanig, een centraal vertrekpunt voor diverse activiteiten in het Waalse vakantiegebied.

Stijl, comfort en flexibiliteit Onze doelstelling

Comfortabele accommodatie-eenheden

Het vakantiehuis " Le Lys Bleu " - Gîte de Caractère heeft verschillende hoogwaardige gemeubileerde accommodaties. Twee suites kunnen elk 2 personen herbergen. Elke suite heeft een badkamer met douche en toilet. Twee andere kamers bieden elk plaats aan 2 personen. Voor beide kamers is er nog een badkamer met douche en toilet direct grenzend aan de kamer. Een negende persoon kan worden ondergebracht in een andere kamer van een suite.

Smaakvol en hoogwaardig interieur

De keuken is centraal gelegen op de begane grond met uitzicht op de binnenplaats en biedt alles wat u nodig heeft voor self-catering met comfortabele keukenapparatuur en exclusief meubilair. Het is direct verbonden met de eetzaal, die tot 10 gasten een communicatieve mogelijkheid biedt om een maaltijd te delen dankzij een grote ovale tafel. In de aangrenzende woonkamer kunt u samen tijd doorbrengen rond de open haard in een absoluut elegante en smaakvolle sfeer.

Luxueus, stijlvol Sfeer

  • Het vakantiehuis biedt dus een ideale vakantiemogelijkheid voor gezinnen, vriendengroepen, kleine reis- en wandelgroepen en groepen cultuurliefhebbers, met zeer flexibele woonmogelijkheden wat betreft accommodatie in de comfortabele suites en fraai vormgegeven slaapkamers.

  • Het vakantiehuis " Le Lys Bleu " - Gîte de Caractère biedt ook voldoende privé parkeergelegenheid - tot 9 parkeerplaatsen - zodat de vakantiegasten veilig kunnen parkeren naast het vakantiehuis, zelfs met meerdere voertuigen.